Lumanari de Botez

Afiseaza: 1-2 din 2 produse

 Filtre

O lumânare de botez este un obiect simbolic important folosit în tradiția creștină pentru ceremonia de botez a unui copil. Lumânarea de botez are o semnificație specială și este adesea considerată un simbol al luminii lui Hristos, care intră în viața copilului și îl călăuzește pe drumul său spiritual. Aceasta poate fi personalizată în diferite moduri, dar în mod tradițional, o lumânare de botez are următoarele caracteristici:

  1. Formă: Lumânarea de botez are adesea forma unei lumânări obișnuite, dar poate fi și sub formă de candelabru sau candela. Lumânările mai elaborate pot avea diferite ornamente sau elemente decorative.

  2. Culoare: Lumânarea de botez este de obicei albă sau în nuanțe pastelate, pentru a simboliza puritatea și curăția spirituală a copilului care urmează să fie botezat. Albul este, de asemenea, asociat cu simbolul luminii lui Hristos.

  3. Dimensiune: Dimensiunile lumânării pot varia, de la mici și discrete la mai mari și mai elaborat decorate. Uneori, o lumânare mai mică este folosită pentru ceremonia de botez, iar apoi familia poate păstra o lumânare mai mare ca amintire.

  4. Procesiune: Lumânarea de botez este adesea folosită în cadrul unei procesiuni în timpul slujbei de botez, fiind purtată de nași sau părinți înaintea copilului care urmează să fie botezat.

  5. Utilizare ulterioară: După ceremonia de botez, lumânarea poate fi păstrată ca amintire a evenimentului și poate fi aprinsă la ocazii speciale din viața copilului sau a familiei.

Lumânarea de botez are o semnificație profundă în tradiția creștină și simbolizează lumină, puritate și călăuzire spirituală în viața copilului botezat. Ea reprezintă și o legătură cu comunitatea creștină și cu credința în Hristos.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!